Schikking ter zitting

Assia Krim

Ouders troffen ter zitting een schikking

Met mijn cliënte zat ik al vroeg in de auto richting rechtbank Rotterdam waar haar zaak zou dienen die ik namens haar aanhangig had gemaakt.

Zij verzocht om toestemming om te mogen verhuizen met het kind naar haar geboortestad, ruim een uur rijden van de woning van vader. Vader heeft daartegen verweer gevoerd en de rechtbank verzocht om het hoofdverblijf van het kind bij hem te bepalen.
De autorit van een uur naar Rotterdam zorgde ervoor dat cliënte voorzichtig haar veranderde gedachten met mij deelde. Ze wilde deze strijd niet meer. Waar zij voor haar kind naar verlangde, was rust en als dat betekende dat haar kind doordeweeks bij vader zou wonen en in het weekend bij haar, was dat een offer dat zij zou willen brengen.

Het verdriet dat zij liet zien raakte mij.

Zitting rechtbank Rotterdam

Cliënte vroeg mij wat ik daarvan vond en of ik vond dat ze daar goed aan deed. Ik vertelde haar dat ik het moedig van haar vond en als moeder bewondering had voor haar beslissing. Het verdriet dat zij liet zien raakte mij. Ik zag hoe een moeder, die altijd het grootste deel van de verzorging van haar kind op zich had genomen, in het belang van haar kind de handdoek ik de ring gooide. Een moeder die haar eigen belang opzij zette voor het belang van haar kind. En zo hoort dat ook. Ter zitting heeft cliënte haar verzoek ingetrokken en ouders troffen ter zitting een schikking.
Ben je geïnteresseerd in mediation? Neem dan contact met mijn kantoor op. We kunnen dan ook de mogelijkheid van een fixed fee voor jouw zaak bespreken.

Spread the word