De oplossing

Assia Krim

Mediation is vaak DE OPLOSSING

Als je bij een scheiding kiest voor mediation, dan kies je er voor om zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor de afspraken die je met elkaar maakt.

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor mediation omdat zij hun relatie op een goede en respectvolle manier willen beëindigen. Ouders van minderjarige kinderen kiezen steeds vaker voor mediation, omdat zij weten dat zij de rest van hun leven via de kinderen met elkaar verbonden zijn.

Mediation is een vorm van conflictbehandeling waarbij partijen samen met de mediator op zoek gaan naar een voor beide partijen acceptabele oplossing.

De mediator begeleidt het proces en zorgt er voor dat de gesprekken gestructureerd verlopen…

De mediator

De mediator begeleidt het proces en zorgt er voor dat de gesprekken gestructureerd verlopen, waarbij beide partijen evenveel in de gelegenheid worden gesteld om hun verhaal te vertellen. Soms is het bij mediation nodig dat de mediator er voor moet zorgen dat partijen op een respectvolle wijze het gesprek blijven voeren. Bij mediation komen veel emoties los en dat gaat nog wel eens gepaard met heftige discussies.

Mediation vergt meerdere afspraken, zodat het vaak nodig is om tijdelijke afspraken tussen partijen te maken, zoals de doorbetaling van bepaalde kosten, een tijdelijke zorgregeling en de huisvesting.

Tijdens de mediation worden de volgende onderwerpen van een scheiding besproken:

  1. Ouderschapsplan.
  2. Kinder- en partneralimentatie. 3. Vergoedingsrechten.
  3. Verdeling en/of verrekening van het vermogen.
  4. Pensioenen.
  5. Scheidingsconvenant.

Ben je geïnteresseerd in mediation? Neem dan contact met mijn kantoor op. We kunnen dan ook de mogelijkheid van een fixed fee voor jouw zaak bespreken.

Spread the word