Eén letter verschil

Assia Krim

Wat één letter voor verschil kan maken

Een man maakte een afspraak bij mij op kantoor, omdat hij één van zijn twee voornamen wilde wijzigen. Hij legde mij uit dat hij door één letter in zijn tweede voornaam, de letter q, ontzettend veel proble- men had met het reizen naar het buitenland. Elke keer, jaar in, jaar uit, op alle reizen is de man door welke marechaussee waar ook ter wereld uit de rij gehaald. De marechaussee van Schiphol, London, Turkije, Egypte. Elke keer was het raak.

De kinderen van de man, inmiddels meerderjarig, hebben aangegeven dat zij niet meer samen met hem met het vliegtuig willen reizen. Dit omdat zij keer op keer geconfronteerd worden met het feit dat hun vader uit de rij wordt gehaald alsof hij een terrorist is

De marechaussee van Schiphol, London, Turkije, Egypte.

Elke keer was het raak.

De luchthaven

Een medewerker van een luchthaven was zo vrij om de man uit te leggen welke situatie er zich bij hem voor deed. Toen bleek dat de tweede voornaam van de man voor een heel groot gedeelte overeenkwam met de naam van een persoon op de lijst van gezochte personen. Deze gezochte man had echter een q als laatste letter van zijn voornaam. Uitsluitend hierdoor werd de man continue uit de rij gehaald en aan een vragenvuur onderworpen.

Het verzoek tot voornaamswijziging heb ik voor de man ingediend bij de rechtbank.

Heb je vragen hierover of over een andere familierechtelijke kwestie? Mail mij gerust daarover.

Spread the word