Blij verrast werd ik door een uitspraak van het Hof Den Haag.

Assia Krim

Blij verrast werd ik door een uitspraak van het Hof Den Haag.

Een ex-man hoeft nooit meer partneralimentatie te betalen aan zijn ex-vrouw, omdat er jarenlang geen contact is geweest tussen de man en zijn kinderen.

Zijn ex-vrouw heeft daarin een grote rol gespeeld. Zij heeft hem, onterecht, beschuldigd van seksueel misbruik van hun kinderen en zij heeft bewust tussen de man en zijn kinderen in gestaan door het contact tegen te gaan. Verder is de vrouw, zonder toestemming van de man, op grote afstand van hem gaan wonen waardoor een eventueel toekomstig contact bemoeilijkt werd.

“Het Hof Den Haag oordeelde dat van de man, die 5 ½ jaar ruim € 3000,- per maand partneralimentatie aan de vrouw had betaald, niet langer kan worden gevergd dat hij partneralimentatie blijft voldoen.”

Het Hof Den Haag oordeelde dat van de man, die 5 ½ jaar ruim € 3000,- per maand partneralimentatie aan de vrouw had betaald, niet langer kan worden gevergd dat hij partneralimentatie blijft voldoen.

Volgens het Hof is het naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid onaanvaardbaar dat de vrouw nog langer partneralimentatie verlangt van de man, terwijl zij het omgangsrecht van de man met zijn kinderen in zo’n ernstige mate heeft verhinderd.

Dit is een stevige uitspraak van het Hof, waarin duidelijk wordt aangegeven dat ouderverstoting onacceptabel is en daarmee kan leiden tot een stopzetting van de partneralimentatie en wel voorgoed.

Heb je vragen hierover of over een andere familierechtelijke kwestie? Mail mij gerust daarover.

Spread the word